Op de boerderij


Ons melkveebedrijf is gevestigd in Eemdijk, een klein plaatsje in de provincie Utrecht. Wij hebben ongeveer 180 melkkoeien en 80 stuks jongvee, daarnaast hebben wij 24 alpaca's. Voor de hobby hebben wij twee paarden, Jentle en Otopia en schapen. Voor de gezelligheid hebben we  5 katten, Aartje, Flugel, Lizzy, Lola en Siep. 

Mijn naam is Lianne van Houwelingen, ik ben 28 jaar oud, getrouwd met Lennart en trotse moeder van Lieke (maart 2021) en Luca (januari 2023). Tevens ben ik de 'bedenkster' van KnuffelKoe enzo. Ik zit samen met mijn man en mijn ouders in de Maatschap van ons melkveebedrijf en later willen wij dit bedrijf dolgraag overnemen! Ik ben docent melkveehouderij aan de Aeres Hogeschool in Dronten. Naast het werk op de boerderij is lesgeven iets wat ik met heel veel plezier doe!

 

 Koe knuffelen is iets wat ik zelf altijd al gedaan heb en in 2016 dacht ik: "Waarom laat ik niet meer mensen deze bijzondere ervaring meemaken?" 

 

Het organiseren en regelen van alles wat er bij KnuffelKoe enzo komt kijken doe ik niet alleen. Mijn man, ouders, zusjes en zelfs mijn opa en oma* helpen me zoveel als ze kunnen. Tijdens een bezoek op ons bedrijf zult u hen ook met enige regelmaat tegenkomen. Wij zijn een echt familiebedrijf met veel liefde voor elkaar en onze dieren. 

*Helaas is oma 27 juni 2023 overleden.